SLIDER

VEGAANIN ENSIMMÄINEN MATKAEnnen kun päätin etten halua tukea tehomaataloutta ja syödä eläinkunnan tuotteita olin kasvissyöjä hetken aikaa. Kyllä poistuminen kotoa oli helpompaa. Ensimmäinen matkani Vegaanina ei suuntautunut sen kauemmas, kuin Helsinkiin ja koin monta epäonnistumisen hetkeä. En silti lannistu! Olen matkani alussa vasta ja opin koko ajan lisää.

En tajunnut, että olisi pitänyt pakata kylmälaukkuun omat eväät mukaan matkamessuille. Tauolla oli kahvia, lehmänmaidolla, ja sämpylää juustolla ja voilla. Piti punnita pyörtymisen tai syömisen välillä, koska nälkä oli kova, niin minähän söin.

Olin myös selvittänyt etukäteen messukeskuksesta olisiko heillä yhtään ravintolaa, josta saisi vegaanille sopivaa ruokaa. Ei ollut. Toki vegaani käsitteenä voi olla niin vieras, että ravintoloitsijat eivät ole ihan varmoja mitä ituhipille voi tarjota.

Messukojuista tarttui mukaan pari sushirullaa, joissa oli kalaa ja lisäksi Kreikkalaisessa meze- annoksessa oli maitotuotteita sisältävää kastiketta. Onneksi tarjolla oli myös esimerkiksi aivan mielettömän hyviä ja raikkaita smoothieita, joita join parikin hyvällä omallatunnolla. 

Koin silti epäonnistuneeni vegaanina ja mietin, että miten selviän ensimmäisestä ulkomaanmatkasta, jos en selvinnyt Helsingistä!

4 kommenttia

 1. Tulemalla Berliiniin <3

  http://www.tripsteri.fi/berliini-blogi/vegaani-kohteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että monissa Euroopan kaupungeissa on monipuoliset vegetarjonnat. Laitan Berliinin ehdottomasti listalle. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Toivottavasti on sujunut paremmin tuon Helsingin käynnin jälkeen! Joka paikasta ei aina saa mitään, Messukeskuksesta olisin poistunut viereiseen Haaga-Helian kouluun syömään, läheiseen kiinalaiseen ravintolaan tai mennyt Pasilan asemalle vaikka Heseen. Lähden ensi viikolla Euroopan turneelle ja matkustustyyliini kuuluu bongata kasvisravintoloita siinä missä nähtävyyksiä. Usein matkustaessa turvaudun kiinalaisiin ja lähi-itäläisiin ravintoloihin ja pyydän muokkaamaan annoksia tarpeen tullen. Olen ollut yli 20 vuotta vegaani, ehkä löydät vinkkejä listasta juttujani eri maiden kasvisruokiin liittyen: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/kasvissyojana-eri-maissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä blogiisi. Käyn katsomassa jos sieltä löytyisi vinkkejä esimerkiksi Montenegrosta, jossa olen tällä hetkellä. Tuon onnettoman Helsingin matkan jälkeen olen käynyt Thaimaassa, jossa ruokailu oli aika vaivatonta toisin kuin täällä lihan rakastajien Balkkanilla. Onneksi on olemassa Happy Cow sovellus! Siitä on monesti apua ravintolan etsimisessä.

   Poista

© Matka maailman ympäri 80 vuodessa • Theme by Maira G.