SLIDER

HELSINKI-VANTAA JA VINKIT VEGAANILLE


Kuva Finavia
Viimeksi kun olen ollut Helsinki-Vantaan lentokentällä tuntui tuskalliselta yrittää miettiä minne menisin syömään ja löytyisikö mistään vegaanille vatsan täytettä. Jokin aika sitten huomasin, että Finavian sivuille oli ilmestynyt kattava listaus lentokentän ravintoloiden vegaanitarjonnasta. Kopioin tiedot tänne itselleni muistiin. Nämäkin toki vanhentuu pian, mutta helpottaa ensi kerralla, kun hortoilen nälkäisenä kentällä.


Urban Food Market, terminaali 1:n lähtöselvitysalue: vegaanileipä sisältää hummusta, grillattua paprikaa ja artisokansydämiä.

Cesar’s Little Italy, terminaali 2:n pohjakerros: aamiaisbuffetissa on päivittäin saatavilla vegaanisia puuroja. Elokuun loppuun asti avoinna olevan pop-up-salaattibaari Edenin itse koottaviin salaatteihin voi valita useita vegaanisia lisukkeita.

Coffee Spoon, terminaali 2:n lähtöselvitysalue: monipuolinen salaattibaari, josta löytyy vegaanisia lisukkeita. Pieneen nälkään sopiva kasvispikari sisältää kurkkua, porkkanaa ja kirsikkatomaatteja.

Fly Inn (portti 27), Seasons (portti 14) ja O’Learys (portti 29, 2. krs.): Ravintoloiden kaikki kasvisruuat saa myös vegaanisina.

Arctic Bar, (portti 30, 2. krs) saa pyydettäessä listan ulkopuolelta vegaanisen salaatin tai täytetyn leivän.

Wine & View (portti 26): herkullisia, sesongeittain vaihtuvia kasvistapaksia, joista suurin osa on vegaanisia.

Café Tori (portti 26–27) ja Café Alvar A. (portti 24): tuoreita kasviksia sisältäviä kasvispikareita. Torin päivittäin vaihtuvista lounaskeitoista osa on vegaanisia.

Freshly Made (portti 27): vegaanileipä, jossa on hummusta, grillattua paprikaa ja artisokansydämiä.

Johan & Nyström Café (portti 13): vegaanileipä, jossa hummusta, avokadoa, omenaa ja porkkanaa.

TwoTigers (portti 34): vegaanin sushilautanen (Vegetarian sushi platter) ja Kombu-kasviskeitto, joka voidaan valmistaa myös ilman kananmunaa.

Välipalanälkään sopii raikas hedelmäsalaatti tai pähkinäsekoitus, joita on saatavilla useista lentoaseman kahviloista.
Useimmissa kahviloissa kahvin saa soijamaidolla, jota voidaan vaahdottaa myös erikoiskahveihin. Soijamaidon voi valita myös ruokajuomaksi. Kahviloista löytyy laaja valikoima mehuja ja smoothieita, jotka ovat maidottomia ja lisäaineettomia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Matka maailman ympäri 80 vuodessa • Theme by Maira G.