SLIDER

2017 - Tämän vuoden haluan muistaa

Aloitin vuoden 2017 henkseleitä paukutellen. Ajattelin viettää Suomi100 -teemaisen vuoden osallistumalla juhlavuoden tapahtumiin, hiihtää 100 kilometriä ja kirjoittaa ylös 100 asiaa, miksi arvostan Suomea ja suomalaisuutta. Joulukuussa oli kuitenkin myönnettävä, että ainut tapahtuma johon osallistuin vuoden aikana oli sisäsuunnistustapahtuma Seinäjoella, hiihdin vain 25 km enkä saanut listattua 100 asiaa Suomesta. Teksti on edelleen raakileena blogin uumenissa muistuttamassa saamattomuudestani.


Alkuvuodesta arvuuttelin tulevaa matkakohdetta kuvavihjeiden avulla. Sain mieheltäni lahjaksi matkan Kööpenhaminaan ja ennen reissua sain vain kuvavihjeitä tulevasta kohteesta. Rakastuin kaupunkiin totaalisesti, varsinkin Bjarke Ingelsin suunnittelemiin kerrostaloihin ja ravintolatarjontaan


Tuon viikonloppureissun aikoihin helmikuussa huomasin olevani väsynyt työelämässä ja arjessa, mutten ymmärtänyt itse tilanteen vakavuutta. Huhtikuussa lääkäri määräsi minut lopulta pitkälle sairaslomalle työuupumuksen takia ja olin 8 kuukautta "out of the office".


Tilanne oli uusi, hämmentävä ja raskas ja kotona istumisen sijaan päätin ottaa lomaa sairaslomastani reissaamalla yksin Kööpenhaminaan, joka tuntui jo tutulta. Siellä sain vähän etäisyyttä kaikkeen ja sain elää muutaman päivän turistina, voimautua ja käydä paikallisella salilla joogailemassa ja herkutella ravintoloissa. Matkan jälkeen tuntui hyvältä uskaltaa kirjoittaa sairaslomasta tänne blogiin.


Samaan aikaan sairasloman kanssa suunnittelin tulevia kesähäitä rakkaan Kartanlukijani kanssa. Oli oikeastaan hyvä, että mielessä pyöri muutakin, kuin sairasloma ja työhön paluu. Vaikka välillä mekon sovitus menikin itkuisissa tunnelmissa juhlat Etelä-Pohjanmaalla vanhalla juna-aseman makasiinilla kuitenkin sujuivat upeasti.


Heti häiden jälkeen suuntasimme häämatkalle Ukrainaan loikoilemaan rannalle Odessaan. Ensimmäisenä aamuna ylimääräinen silmäpari tuijotti meitä hievahtamatta samalla, kun nautimme aamupalaa. Ukrainassa ihmettelimme myös autiota Prypjatin kaupunkia lähellä Chernobylin ydinvoimalaa ja tutustuimme kauniiseen Kiovaan.


Syksyllä oli aika tehdä päätöksiä ja sairasloman päätyttyä päätin irtisanoa itseni ja etsiä kevyempää työtä, jotta saisin minimoitua riskin uupua uudelleen. Olin onnekas, kun pääsin takaisin myyjäksi vaateliikkeeseen, jossa olen ollut yli 10 vuotta sitten opiskeluaikana töissä. Ennen uuden työn alkua kalenterissa oli muutama tyhjä viikko ja niin päädyin pariksi viikoksi Intiaan hyvän ystäväni ja tämän intialaisen miehen vieraaksi. Menomatkalla vietin yhden yön ja päivän Dohassa, Qatarin pääkaupungissa, paahtavassa helteessä kävellen pitkin autiota kaupunkia.


En odottanut Intialta mitään. Olin menossa ystäväni luokse kylään ilman ennakkoajatuksia tai odotuksia Intiasta. Olin avoinna kaikelle uudelle. Elettiin lokakuuta ja turistikausi ei ollut vielä alkanut ja Goa, Hampi, intialainen ruoka ja ihmiset veivät totaalisesti sydämeni. Näistä kirjoitan lisää blogiin lähiaikoina.


Vuosi 2017 oli itselleni poikkeuksellinen ja ikimuistoinen enkä halua unohtaa sitä koskaan. Siihen mahtui niin suuri kirjo erilaisia tunteita, fyysisiä olotiloja, tapahtumia ja matkoja, etten voi olla kuin kiitollinen kaikesta. Kaikki vuoden aikana kokemani on vienyt minua eteenpäin ja olen taas oppinut itsesti ja kehostani lisää. Pisteenä iin päälle saimme kauan myynnissä olleen asuntomme vihdoin myytyä vuoden lopussa ja vuosi vaihtuukin sitten mukavasti pahvilaatikoiden keskellä pakaten. 


Tervetuloa vuosi 2018, olethan minulle hellä. 


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka tammikuun teemana on reissuvuosi 2017. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Instagram tiliäni @laaksolaan pääsee seuraamaan täältä

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

16 kommenttia

 1. Aikamoinen vuosi suurine iloineen ja myös murheineen. Onneksi voit kuitenkin olla kiitollinen tästä kaikesta, hyviä reissuja myös alkaneelle vuodelle! Kööpenhamina on tosi kiva kaupunki ja siellä olisi mukava käydä useamminkin. Sääli että Paperisaaren katuruokakeidas suljettiin joulukuussa, mutta onneksi kaupungissa riittää ravintoloita joka makuun muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydän jätti yhden lyönnin välistä, kun luin että Paperisaarta ei enää ole. Se oli yksi parhaista ruokapaikoista kaupungissa.

   Poista
 2. Nyt olen lukenut niin monta kivaa Köpis-juttua 2017, että pitäisi jonkinmoinen salmiakkimatka tehdä itsekin sinne. Vuosia sitten se oli sellainen yön yli pysähdys Saksan-reissuilla.

  Jaksamista ja hienoa, että teit rohkean päätöksen hyvinvointisi tueksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Se on lähellä ja kaupunki tarjoaa kaikille jotain.

   Poista
 3. Kööpenhaminaan on helppo rakastua! Tässä juuri mietin, että voisin tehdä jonkun pienen yksinreissun jonnekin keväämmällä ja Köpis olisi yksi vaihtoehto. Olen siellä käynyt muutaman kerran, mutta mielelläni menisin uudestaankin. Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä mukava vaellella yksikseen. Nukkua dormissa muiden seikkailijoiden kanssa ja syödä hyvin. Yks mun ehdoton suosikki oli Botanic garden, jossa istuskelin joka päivä ainakin tunnin mietiskelemässä elämää :)

   Poista
 4. Aikamoinen vuosi sulla takana, niin hyvässä kuin pahassa - ja täytyy sanoa että tämä postaus ja linkittämäsi postaus Köpiksestä sai kyllä pienen ideanpoikasen viriämään kaupunkilomasta Tanskassa.... :) Toivottavasti tuleva vuosi alkaa sinulla yhtä hyvissä merkeissä kuin mennyt vuosi ilmeisesti loppui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että juttu sai pientä matkakuumetta aikaan. Köpis on kyllä yks mun suosikkikaupungeista. Vuosi on lähtenyt eteenpäin reippain mielin. Kohta muutetaan ja hektisen remonttikuukauden jälkeen lähdetään Aasiaan vähän huilaamaan.

   Poista
 5. Itse selätin taannoin uupumuksen jäämällä vuodeksi vuorotteluvapaalle. Jos olisin samassa tilanteessa nyt, käyttäisin sen vuoden hyvinkin tiiviisti maailmalla, mutta silloin en vielä osannut matkustaa yksin. Vasta harjoittelin. Kööpenhamina on aivan ihana. Minun sielunmaisemani on Nyhavn. Ehkä liikaakin olen halunnut vain notkua siellä ja moni muu kiva asia on jäänyt näkemättä.

  Ihanaa vuotta sinulle. Toivottavasti lempeämpää kuin jo taakse jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tästä vuodesta tulee lempeä kaikin tavoin. Ota ens kerralla kulkupeli alle ja lähde kiertelemään kaupunkia vähän eri paikoista. Mulle nuo arkkitehtonisesti upeat kerrostalot kolahti. Katsottiin leikillään jopa asuntoa niistä. Heh. Lottovoittoa odotellessa.

   Poista
 6. Tuntuu, että työuupumus on yhä yleisempää. Luulen, että itsekin jonkinasteisesta työuupumuksesta olen kärsinyt ja se sai minut jäämään opintovapaallekin täksi vuodeksi. Kaipa sitä joskus tarvitsee noinkin pysäyttävän tapahtumat löytääkseen oikean suunnan elämälleen. Toivottavasti tosiaan vuosi 2018 on hellempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomasit uupumuksen merkit ja pidät vähän taukoa. Tekee hyvää joskus vähän rauhoittua. Ihanaa reissuvuotta sinulle :)

   Poista
 7. Kööpenhamina on kyllä ihana kaupunki. Ainakin siis kaupunkilomakohteena, ei asuinpaikkana. Asuin siellä kolme vuotta, mutta sitten jatkuva huono sää, elämisen kalleus ja paikallisten sulkeutuneisuus alkoi tympäistä. Mä viihdyn paremmin etelässä, vaikka olihan joululomalla ihana käydä taas istuskelemassa Köpiksen kahviloissa ja kävellä värikkäiden vanhojen talojen reunustamia katuja :)

  Hyvää alkanutta reissuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen lukenut, että Tanskassa on vaikea päästä piireihin, kun paikalliset hyggeilee vaan keskenään. Sääli, koska Köpis kiinnostaa asuinkaupunkina. Ehkä kuitenkin pitäydyn vain piipahtamaan siellä aina välillä.

   Poista
 8. Tsernobyl, Kiova ja Odessa - näistä jälkimmäinen kokematta. Olisi hauska nähdä tuo helmi Mustanmeren jonakin päivänä! Onnittelut häistä näin jälkikäteen ja upeita reissuja tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. Voisin hyvin kuvitella että lähtisin uudestaan Odessaan ja Kiovaan ja suosittelen kyllä, että sinäkin käyt vielä joskus testaamassa Odessan rantoja.

   Poista

© Matka maailman ympäri 80 vuodessa • Theme by Maira G.