Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uusiin kulttuureihin ja kaupunkeihin, kun viettää aikaa ja nukkua paikallisten luona. Siinä syy miksi liityin Couchsurfingiin eli ns. sohvasurffaukseen.


Uusissa maissa vieraillessa huomaan monesti kaipaavani kohtaamisia tavallisten ihmisten kanssa. Taksikuskia ja respan virkailijaa ei lasketa! Tutustuminen spontaanisti ja ventovieraiden kanssa jutustelu ei käy minulta aivan luonnostaan, varsinkaan kun en puhu täydellistä englantia.

Avoimin mielin otan vastaan ventovieraat sohvalleni yöksi ja katsotaan sitten mitä siitä tulee. Lyhyitä kiusallisia vierailuita tai elinikäisiä ystäviä.
 
Regina Saksasta oli ensimmäinen vieraani ja oli mukavaa näyttää hänelle Kokkolaa ja käydä yhdessä kaupassa ja kertoa meidän kulttuurista. Tarjosin perinteisiä suomalaisia herkkuja, kuten mämmiä ja karjalanpiirakoita, joista jälkimmäinen maistui paremmin kuin monen inhokki pääsiäisherkku.

Regina jäi Kokkolaan kesätöihin ja hänen poikaystävä tuli myös käymään Suomessa. Eräänä päivänä sain vuorostani kutsun heidän luokse ja sain maistella saksalaista ruokaa. Tästä kokomuksesta jäi hyvä mieli ja odotan jo innolla seuraavaa surffaajaa kylään.

Hieman maistiaisia
 Mykyjä ja sienikastiketta