Takana on 17 lentotuntia ja 5 tuntia lentokentillä hengailua. Suorissa lennoissa on kieltämättä omat hyvät puolet, mutta rahassa taas säästää jos jaksaa nähdä vaivaa ja psyyke ja pakarat kestävät pitkää matkaa ja jatkuvaa väsymystä. Amsterdamin ja Kuala Lumpurin kautta pääsimme kuitenkin onnellisesti perille. Laiskuus iski lentokentällä ja skytrainin sijasta valitsimme taksin. Turvallisempaa olisi ehkä ollut mennä sillä junalla, koska taksissa ei ollut vöitä, mittarissa 100 ja kuski näytti siltä että nukahtaa rattiin. Kokemus sekin.
 
Outoa miten matkalle lähtö aina tietyllä tavalla jännittää. Omalta mukavuusalueelta poistuminen ja kaikki uusi mitä on edessä. Kuitenkin kun pääsee perille sitä on kuin kotona. Mikään ei jännitä. Sitä osaa kummasti toimia uudessa kaupungissa. Hyvä esimerkki tästä on tämänpäiväinen tutkimusmatka Bangkokissa. Vielä hotellilla meillä oli molemmilla kartta, mutta huomasimme kaupungilla että molemmat kartat olivat unohtuneet hotelliin. Parhaat paikat monesti löytyvätkin vahingossa ilman karttaa.

Näimme mielettömän hienon korkean rakennuksen ja mietimme että olisipa hienoa päästä käymään ylimmissä kerroksissa maisemia ihailemassa. Yksi asia johti toiseen ja 15 minuutin kuluttua olimmekin jo sitten 41.kerroksessa upeassa spaassa "parihieronassa" ja maisemat olivat aivan hienot! Eikä se hierontakaan maksanut kuin 15€/hlö.Huomasimme taas, että pitää uskaltautua pois omalta mukavuusalueelta, jotta voi saada enemmän. Tällä kertaa parasta ruokaa mitä olemme syöneet täällä. Kadunvarsiravintola ja 1€ nuudeliannos. Ja vieressä oli koju josta sai tajuttoman hyvää jälkiruokaa. Ohutta taikinalettua paistettiin rasvassa ja sitten päälle banaanisiivut ja koko paketti kasaan ja päälle runsaasti suklaata. En ole aiemmin moista herkkua täällä nähnyt, mutta jos toiste törmään vastaavaan tuotteeseen ostan välittömästi, kun hintakin oli vain 0,90€. 

Alan lämmetä kaupungille aina vain enemmän. Täällä on niin paljon nähtävää ja thaimaalainen ruokahan on tunnetusti hyvää. Metrolla on helppo liikkua ja tuk tuk vie edullisesti minne on tarve. Ehkä osa syy kaupungin viehätykseen on sopiva rähjäisyys. Täällä on sopivasti köyhyyttä ja rikkautta rinnakkain. 


Gili Trawangan Lombokin lähellä, Heikin baari Turkissa, Kuta beach Balilla. Kaikki ovat samanlaisia. Miksi turisteilla on tarve kokoontua yhteen? Khao San road ei poikkea tästä traditiosta. Länkkäripubeja, joissa soi länkkärimusa ja joissa näkee socceria, baseballia, elokuvia ja muita valkoihoisia. Kukin toki tekee aina omat valinnat enkä voi sanoa mikä on oikein ja mikä väärin.

Me nautimme tällä kertaa enemmän matkasta kuin itse päämäärästä. Tavalliseen tapaan kävelimme paljon, olimme välillä eksyksissä, löysimme mahtavia ruokapaikkoja, kuljimme metrolla, tuk tukilla ja loppumatkasta päätimme mennä veneellä. Jos Bangkokin haluaa nähdä joelta käsin suosittelen tavallista reittiliikennevenettä, joka maksaa n. 1€. Rannalla on paljon myös yksityisiä laitureita hämärien kujien päässä, mutta veneajelusta voi joutua maksamaan 20-30 €. Ihana päivä Bangkokissa ja ennen hotellille menoa kävimme vielä jalkahieronnassa (4,5€/h). Huomenna matkamme jatkuu kohti Kambodzaa ja Phnom Penhiä.

Riisiä ja kanavartaita, joissa oli luut ja muut vielä paikallaan