Lähdimme aamulla aikaisin hotellilta Blumin tehtaille, joita on yhteensä seitsemän ja niiden pinta-ala on yhteensä noin 40 jalkapallokentän verran. Tiedossa oli siis monta kilometriä kävelyä. Martin, joka on Skandinaavian myyntijohtaja, piti meille ensin lyhyen esitelmän tehtaan historiasta ja sen jälkeen menimme katsomaan näyttelyä, jossa oli upeasti esillä kaikki Blumin mekanismit, laatikot ja saranat. Näyttelyn jälkeen lähdimme kiertämään tehtaita. Tehtaat ovat samassa kaupungissa, mutta erillään toisistaan ja kuljimme bussilla aina seuraavaan rakennukseen.
Blumilla on töissä n. 4 000 ihmistä, joista osa on käynyt Blumin oman koulun ja sitä kautta saanut työpaikan. Koulussa opiskellaan normaalien aineiden lisäksi teehtaassa tarvittavia taitoja ja hyvin varhaisessa vaiheessa opiskelijat tekevät samoja työtehtäviä, kuin palkkatyössä olevat. Opiskelijoille maksetaan myös palkkaa koko opiskelun ajan. Kouluun on tietysti valtavasti hakijoita ja se on suosittu, mutta vain parhaat pääsevät sisään.
Tehtaassa valmistetaan lähes kaikki itse. Saranoiden ja laatikon kiskojen tekoon tarvittavat laitteet on kehitetty itse ja ne myös valmistetaan itse. Blumin tuotekehitys ja patenttien määrä kertoo myös osaltaan siitä, kuinka laadukkaista tuotteista on kyse. Kaikki pienet muoviosatkin tehdään itse ja lopulta koneista tulee ulos valmis tuote, joka pakataan ja lähetetään maailmalle. On vaikea selittää tehtaan ja tuotantoprosessin suuruutta - se täytyy kokea itse. On vaikea käsittää mihin kaikkeen ihminen kykenee! 

Varasto, jossa oli n. 20 000 lavapaikkaa, sai meidän kaikkien leuat loksahtamaan auki. Käsittämättömän iso pimeä halli täynnä lavoja, josta robotit hakevat tavaraa. Isommassa varastossa oli 50 000 lavapaikkaa.

Mulla on muistona pieni muoviosa, joka muistuttaa siitä mikä valtava työmäärä vaaditaan yhden saranan tekoon. Käynti tehtaalla tuotti varmasti toivotun tuloksen meissä kaikissa - olemme ikuisesti oranssiuskollisia.

 Hieno tervetulotoivotus! 


 Blum yritti aikoinaan ostaa tonttia itselleen tehtaan rakentamista varten.
Omistaja ei kuitenkaan suostunut myymään ja niin tehdas rakennettiin talon viereen.
Suomessa ei varmaan saisi rakentaa ihan näin lähelle.