Istanbulin basaarissa hauskuutimme myyjiä suomenkielen sanoilla, samalla kun tein kauppaa hamam-pyyhkeistä. He eivät voineet käsittää sanaa "kahdeksankymmentä". Muuta hauskaa basaarissa ei sitten ollutkaan. En mene enää missään kaupungissa basaariin, koska siellä kaikki tavara on paljon kalliimpaa, kuin kauempana ydinkeskustasta ja turistialueista.
Toinen asia mitä yritän muistaa ens kerralla - älä osta ensimmäiseltä myyjältä. Kannattaa ensin kierrellä ja vähän vertailla ettei tule ostettua tavaroita liian kalliilla hinnalla. Taisin maksaa pyyhkeistä pari euroa liian paljon.
Lauttamatkan päässä on Istanbulin Aasian puoli (Kadiköy) ja kävimme siellä syömässä ja palasimme takaisin. Kadiköy ei vaikuttanut yhtä viihtyisältä ja kodikkaalta, kuin Euroopan-puoleinen Sultanahmetin alue, jossa tällä kertaa yövyimme. Paluumatkalla ihastelimme kaupungin siluettia auringon laskiessa pikku hiljaa.

Viimeisillä voimilla laahustimme (minä laahustin) lähemmäs majoitustamme ja poikkesimme vesipiipulle pienelle kattoterassille. Mielenkiintoinen kokemus sinänsä poltella vesihöyryä, jossa oli mieto sitruksen tuoksu ja maku. Suosittelen vaihtamaan tupakat terveellisempään vesipiippuun!


Illan hämärtyessä kadut ja puistot täyttyivät muslimeista, jotka kerääntyivät syömään perheidensä ja ystäviensä kanssa. 
Ihastuin totaalisesti Istanbuliin ja haluan tänne ehdottomasti uudestaan!