Ennen kun päätin etten halua tukea tehomaataloutta ja syödä eläinkunnan tuotteita olin kasvissyöjä hetken aikaa. Kyllä poistuminen kotoa oli helpompaa. Ensimmäinen matkani Vegaanina ei suuntautunut sen kauemmas, kuin Helsinkiin ja koin monta epäonnistumisen hetkeä. En silti lannistu! Olen matkani alussa vasta ja opin koko ajan lisää.

En tajunnut, että olisi pitänyt pakata kylmälaukkuun omat eväät mukaan matkamessuille. Tauolla oli kahvia, lehmänmaidolla, ja sämpylää juustolla ja voilla. Piti punnita pyörtymisen tai syömisen välillä, koska nälkä oli kova, niin minähän söin.

Olin myös selvittänyt etukäteen messukeskuksesta olisiko heillä yhtään ravintolaa, josta saisi vegaanille sopivaa ruokaa. Ei ollut. Toki vegaani käsitteenä voi olla niin vieras, että ravintoloitsijat eivät ole ihan varmoja mitä ituhipille voi tarjota.

Messukojuista tarttui mukaan pari sushirullaa, joissa oli kalaa ja lisäksi Kreikkalaisessa meze- annoksessa oli maitotuotteita sisältävää kastiketta. Onneksi tarjolla oli myös esimerkiksi aivan mielettömän hyviä ja raikkaita smoothieita, joita join parikin hyvällä omallatunnolla. 

Koin silti epäonnistuneeni vegaanina ja mietin, että miten selviän ensimmäisestä ulkomaanmatkasta, jos en selvinnyt Helsingistä!