Khao Lak yllätti positiivisesti. Keskusta on pienempi kuin odotin ja tunnelma on leppoisa eikä turisteja ole sankoin joukoin. Viikko tuntui auttamatta liian lyhyeltä ajalta vaikka skoottereiden avulla saimme kaupungin aika hyvin haltuun. Tässä viikon kohokohdat.

MADOT

Muutaman kilometrin päässä on markkinat ostosten tekoa varten ja löytyipä sieltä koju, josta sai grillattuja heinäsirkkoja, bambumatoja ym. Otettiin maistelumenu ja yllätykseksi Aadakin pisteli yhden nilviäisen suuhunsa ja sanoi, että ihan hyvältä maistuu. Meidän suosikki oli bambumato. Rapea ja hyvin maustettu mato maistui sipsiltä. 
BANANA BANCAKE

Thaimaassa ei voi matkustaa syömättä banaanipannukakkuja, jotka eivät tosin ole mikään paikallinen herkku vaan länkkäreitä varten loihdittu lohdutusruoka. Jokaisella ravintolalla on oma versionsa pannukakusta, mutta parhaimmat herkut olen ostanut näistä kojuista. Rasvaisen ja rapean taikinan välissä on mehevää banaania ja kaiken kruunaa nutellakuorrutus.


LUKEMINEN

Tällä kertaa matkalukemiseksi valikoitui Ihanasti Hukassa Ja Miten Sieltä Pääsee Pois, Naparetki sekä Mad Success.


SKOOTTERIN VUOKRAUS

Parhaimpia asioita kaikilla Aasian matkoilla on ollut skootterin vuokraus ja vapauden tunne ajaa sinne minne milloinkin mieli tekee. Vaikka liikenne on vasemmanpuoleinen, niin ajaminen Khao Lakissa on varsin helppoa. Liikennettä ei ole kaaokseen asti ja päätiet ovat todella hyvässä kunnossa. Tien ylityskin onnistuu, kun vain rauhassa odottaa sopivaa rakoa. Bensaa saa helposti automaateista ja pyörän vuokra ei päätä huimaa. Bensa maksaa noin 50 settiä litralta ja pyörän vuokra on noin 5 euroa päivä.
Pitää muistaa pyytää kypärät ja kuvata pyörissä olevat naarmut ja klommot ennen lähtöä vuokraajan silmien alla. Näin ei joudu maksamaan muiden tekemistä naarmuista.

KALAKYLPY

Keskustasta löysimme vihdoin fish spaan, jota tytöt pääsivät kokeilemaan. Jalat laitetaan pikkukaloja kuhisevaan veteen, jossa ne syövät jalkapohjista kuollutta ihoa. Ällöttävä ajatus, että tuossa altaassa on noin 5000 kalaa.RANNAT

Jokaisella rannalla on ollut aaltoja juuri sopivasti viihdyttämään lapsia. Aalloissa hypellessä ei muuta huvia rannalle tarvita. Kävimme Khao Lakissa yhteensä viidellä eri rannalla ja kirjoitin niistä erikseen jutun, jonka voi lukea täältä.SAIRASTELU

Evenalla oli korvatulehdus jo ennen matkalle lähtemistä ja samana päivänä, kun Evenalta loppui kuuri Aada aloitti omansa. Thaimaassa lääkäriin pääsee nopeasti ja antibiootit ja korvatipat saatiin samantien matkaan. Haasteena oli korvatippojen kylmäsäilytys, mutta marketista löytyi pieni kylmälaukku jonne hain jäitä 7-elevenistä. Aada makasi korvatippojen oton ajan milloin rantatuolissa milloin ravintolan tuoleilla.