Bussimatka Ulcinjista Budvaan kulkee rannikkoa pitkin vehreässä vuoristomaisemassa. Linjuri pysähtyy matkan varrella mm. Barissa sekä aina silloin, kun joku matkustaja haluaa hypätä kyydistä. Aikuiselta matka maksaa 7€ ja lapsilta 4€, eikä maisemia kerkeä ihastella kuin alle kaksi tuntia.

Jos autoilee Montenegrossa, niin täällä näyttää olevan myös leirintäalueita, joissa voi yöpyä. Varustelutaso voi toki olla hieman erilainen, kuin Suomessa. Täällä asiat on monesti vähän sinne päin. Meidän asunnon suihkusta puuttuu esimerkiksi se suihkuosa, josta vettä tulee. Sama kuin puutarhaletkun avulla yrittäisi peseytyä, mutta ei se haittaa. On mukava tehdä asioita erilailla.

Mulla on pieni kulttuurishokki. Ulcinjissa tuntui niin kodikkaalta ja rauhalliselta ja nyt asumme kerrostalolähiössä kolkossa asunnossa ilman kaunista maisemaa. Tyttöjen makuuhuoneen ikkunasta näkyy metrin päässä olevan viereisen kerrostalon seinä ja parvekkeelta aukeaa viehättävä näky parkkipaikalle ja kerrostalojen sisäpihalle.



Kaupunki itsessään vaikuttaa aivan kauniilta, jos välttää rantabulevardia, joka on täynnä turisteja ja krääsäkojuja. Luonto kaupungin ympärillä on vaikuttava, sillä vehreät vuoret syleilevät Budvaa ja Adrianmeri huuhtoo rantoja.



Rantabulevardin edessä olevaa roskaista, terävä kivistä ja rumaa rantaa en voi suositella, mutta kauempana keskustasta sijaitsee kaksi viehättävää rantapoukamaa nimeltään Mogren 1&2. Rannalta toiselle pääsee kulkemalla pienen luolan läpi, joka kovalla merenkäynnillä voi tosin olla hieman jännittävä kokemus aaltojen noustessa kulkureitille. Jos meren käynti on tarpeeksi kova rannoille ei edes pääse.


Mogren rannat syvenevät nopeasti ja aallokko on minun makuun hieman liian voimakas tällä kertaa. Harmittaa ettei vesi ole vielä kertaakaan ollut peilityyni, niin kuin Aurinkomatkojen romantisoiduissa mainoskuvissa.




Jaz ranta 7km päässä keskustasta on parasta mitä Budva on tarjonnut meille. Rauhaa ja vuoristomaiseman ja rannan, jonka aaltoihin ei pelkää hukkuvansa ja jonka pohjassa sileä hiekka hellii jalkapohjia.