Rumia froteepyyhkeitä, päiväpeittoja, villapaitoja, hajuvettä ja keittiöveitsiä. Ulcinjin rantakaupustelijoilla ei ole kyllä yhtään tilannetajua. Missä on virvokkeet, hedelmät ja pienet paikalliset naposteltavat? 

Heti kun pilvet väistyivät ja lämpö kohosi yli 20 asteen pieni rantakaistale täyttyi auringon palvojista. Aallot lyövät rantahiekkaan sen verran lujaa, että snorklaamisesta on turha haaveilla tällä rannalla vaikka olen lukenut, että Montenegron rannikolla olisi hyvät snorklausvedet.


Vaikuttaa siltä, että suurin osa matkailijoista on Balkanilta, sillä korviimme ei ole vielä kantautunut juurikaan esimerkiksi saksan- tai suomenkieltä. Ehkä venäläiset ja saksalaiset turistit saapuvat rannoille myöhemmin kesällä ja meno kaupungissa muuttuu kovaäänisemmäksi ja alkoholin huuruiseksi.

Ihanaa kun saimme sittenkin yhden rantapäivän Ulcinjissa sade-ennusteista huolimatta. Meidän tytöt ei paljon muuta matkoilla kaipaa, kuin uimista.


Tänään kuulimme ensimmäistä kertaa rukouskutsun moskeijan kaiuttimista, kun olimme lähdössä rannalta pois. Suurin osa maan asukkaista on ortodokseja, mutta sekaan mahtuu myös muslimeja ja katolilaisia. Arvostan sitä, että maassa on hyväksyvä ja avarakatseinen kulttuuri ja taustoiltaan erilaiset ihmiset elävät sulassa sovussa keskenään. Kaikissa Balkanin maissa asiat eivät ole yhtä hyvin. Esimerkiksi Bosnia-Hertzegovinassa kansa on repeytynyt kolmeen osaan ja se rampauttaa maan taloutta ja yhteisöllisyyttä.