Eräänä päivänä mies kysyi passin numeroa ja pyysi ottamaan helmikuussa pari päivää lomaa töistä.
Tiedossa olisi pidennetty viikonloppuloma ja kohteen joutuisin arvaamaan kuvavihjeiden avulla. Voi kuinka jännittävää! Juuri tätä tarvitsin pimeän talvikauden piristeeksi! Pieni kutina ja jännitys tekee hyvää ihmismielelle.
Aluksi hämmensi eniten se mihin ihmeeseen passin numeroa tarvitaan, koska eihän sitä yleensä kysytä enää missään muualla, kuin hotellin respassa. Toisaalta mieheni tuntien tämä saattoi olla vain hämäystä.

Arvuuttelin myös matkustustapaa. Menisimmekö junalla, laivalla vai lentäen? Junalla pääsisi Venäjälle ja laivalla kätevästi Ruotsiin tai Viroon. Pohdin tätä ääneen ja mies paljasi, että lennämme kohteeseen.

Huom! Kaikki jutussa olevat kuvat ovat netistä poimittuja ja niiden julkaiseminen rikkoo varmasti tekijänoikeuslakia.


Kuvista päätellen tiedossa on valtavasti laadukasta ja herkullista ruokaa. Suurin osa saamistani kuvavihjeistä liittyy kahviloihin ja ravintoloihin. Kaupungissa on kuulemma myös paljon tarjontaa vegaanille, josta olen erityisen innoissani.Saadessani tämän viehättävän kuvan vanhoista taloista ja mukulakivikadusta, minua kiellettiin tsuumailemasta katukylttiin, joka houkuttelevasti roikkuu tuossa kuvan yläreunassa. En kuitenkaan malttanut kovin kauaa ja kuvaa tarkemmin tutkittuani olen sitä mieltä että teksti on saksaa. Tästä johtopäätöksenä vahvin veikkaukseni on tällä hetkellä Berliini. Nyt olisi kyllä ehdotukset tarpeen. Osaatko sanoa minne olen matkalla?Pääsemme kohteessa mahdollisesti myös yhden tähden michelin ravintolaan ja oletan, että alla olevat eksoottiset ruokakuvat ovat juuri kyseisen ravintolan annoksia.
Seuraava kuva tuo muistoja lähinnä lapsuudesta ja Itäkeskuksen parkkihallista, jonka ylimpiin kerroksiin ajettiin samanlaista spiraalin mallista tietä pitkin. En vain osaa kuvitella, että onko tämä kuva jostain kirkosta tai linnasta. Mielenkiintoista.

Matkakuume on jo kova ja eiköhän se kohdekkin lopulta selviä. Viimeistään lentokentällä.


EDIT 4.1.2017 Vihdoin kohde on paljastunut ja täytyy sanoa, etten olisi kyllä osannut arvata! Mennään Kööpenhaminaan syömään ja katsomaan, kuinka maailman onnellisin kansa hyggeilee tyylikkäinä tanskalaisissa design-vaatteissa. En malta odottaa!