Miltä harmaa ja pimeä talvi tuntuu kehossa? Minäpä kerron.

Keho tuntuu yhtä raskaalta, kuin joogatunnin loppurentoutuksen jälkeen, kun ohjaaja on mielikuvaharjoituksen avulla käynyt kaikki ruumiinosat läpi ja sen jälkeen jalat ja sormenpäät tuntuvat lämpimiltä ja raskailta. Ero on siinä, että joogatunnin jälkeen myös mieli on rento ja kevyt.

Talvisen kehon mieli on raskas ja herkästi ahdistuva. Pienistäkin asioista tuntuu pala nousevan kurkkuun. Tänä aamuna ahdistuin siitä, etten ole sulattanut pakastinta ja nyt se vie kohtuuttoman paljon sähköä.

O N N E K S I  näitä romahduspäiviä ei ole jatkuvasti.

En kestä ääniä. En jaksa kuunnella kun lapset nauravat ja leikkivät. En jaksa innostua yhteisistä lautapelihetkistä enkä hymyillä. Se on surullisinta ja mulla on siitä todella huono omatunto. Voisin olla parempikin äiti, vaimo ja työntekijä. Olla enemmän läsnä ja panostaa.

Aamulla jäisin mieluiten peiton alle ja illalla odotan, että pääsen sinne takaisin.

Ei ole kyse liikunnan puutteesta tai huonosta ravinnosta. Olen hiihtänyt ja uinut tällä viikolla ja syönyt salaattia ja pizzaa sekä tankannut erinäisiä vitamiineja. Aamuisin istun kirkasvalolaitteen edessä 40 cm päässä, jotta hoitoetäisyys olisi optimaalinen.

Olen myös huomannut että talvella reagoin asioihin joko todella apaattisesti tai sitten yli-innokkaasti. Jos innostun jostain asiasta, niin se tuntuu koko kehossa ja uhraan siihen paljon energiaa ja ajatuksia. Olen hetken hyperonnellinen kunnes seuraavana päivänä mikään ei taas tunnu miltään. Syytän tästä osittain myös spontaania luonnettani. Toisaalta on rikkaus innostua helposti uusista asioista ja heittäytyä.

Muutaman viikon päästä olen lähdössä yllätysmatkalle Kartanlukijan kanssa Kööpenhaminaan. Ei tunnu kuitenkaan miltään. Missä on perhoset ja matkakuumeen aiheuttama jännitys ja innostus? Odotan tietenkin matkaa ja olen onnellinen ja kiitollinen tulevasta reissusta. Odotan kaikkea uutta, jota tulen näkemään ja kokemaan, mutta eniten odotan kevättä jolloin voin taas tuntea tasaisemmin.