Sain tänään sähköpostia Kyprokselta.

"Ota kameran lisäksi uimapuku mukaan, sillä täällä alkaa olla jo aika lämmintä."


Lähden 10 päivän kuluttua kolmeksi viikoksi Limassoliin Kyprokselle työharjoitteluun ja nyt jo hieman harmittaa, että oma aikatauluni ei anna myöden pidempään oleiluun tuolla haloum-juuston ja Afroditen saarella. Tosin en välitä haloumista.


Yritys, jossa tulen työskentelemään, järjestää kansainvälisiä koulutuksia ja ulkomaanvaihtoja ja kaikille heidän asiakkailleen tarjotaan erilaisia retkiä ympäri saarta. Alustava ajatus on, että minä hyppään retkiseurueiden mukaan ja teen videoita, joissa ihmiset hymyilevät, turkoosi meri kimmeltää, saaren historiasta näkyy palasia ja yrityksen arvot ja toiminta tulevat tutuksi. Kuulostaa super hyvältä diililtä! Saan kuvata ja samalla pääsen tutustumaan myös monipuolisesti Kyprokseen.


Minulla on vain yksi toive.

Päästä käymään suljetun Varoshan kaupungin liepeillä. Famagustan alue, jolla Varoshan kaupunki sijaitsee, oli vielä 70-luvulla Euroopan ja Kyproksen suosituimpia lomakohteita, kunnes Turkki miehitti Pohjois-Kyproksen vuonna 1974. Tuolloin Varoshan kaupunki eristettiin ja suljettiin ja se on edelleen tyhjillään. Katsotaan toteutuuko toiveeni.Kolme ensimmäistä kuvaa Pixabay